donderdag, augustus 31, 2006

Slam sessie in San Francisco

Afgelopen maandag heb ik meegedaan met een Slam sessie. Wat is een slam sessie denk je dan. Ik kende het eerst ook niet. Dacht wel even aan een slemp sessie, maar dat is wel heel wat anders (lekker veel drinken met je vrienden in de kroeg, drank wegslempen).

Hoe ik op de slam sessie terecht kwam? Via mijn oud collega Adriaan uit BE, Allez.

Hoe gaat het met jou in swinging California?
Ik moest juist aan jou denken, want een vriendin van mij is bezig met een super-interessant project.
Hiervoor gaat zij trendsetters interviewen in San Francisco, en guess what?!... jij bent er een !
Ik denk dat dit echt iets voor jou is, en ik weet zeker dat jij ook positieve ideeen uitstraalt voor deze 'leading global consumer electronics company'.
(Allez zeg, welk bedrijf zou DAT nu zijn?!)  :-)
Natuurlijk wordt de tijd die je erin steekt ook (zeer behoorlijk) vergoed.
Als je zelf niet kan of wil, of als je -terecht- denkt dat sommige van je hippe Silicon Vallley vrienden hiervoor in aamerking komen, dan is het super als je hun contactgegevens ook aan Annik doorgeeft. Je hebt Annik trouwens al eerder ontmoet op het koninginnedagfeestje bij Martijn eerder dit jaar.
Hieronder vind je meer informatie.
Benieuwd of je dit boeiend vindt.
Tot binnenkort!

Na een aantal vragenlijsten ingevuld te hebben, werd ik uitgekozen om mee te doen met deze sessie.

De uitnodiging loog er niet om:

On Monday: August 28, and Tuesday morning: August 29, you will participate in a Slam session. This is the name for a creative work session in which you, together with 10 other selected participants, will work together with P***** and Auberon to generate original ideas and explore concrete opportunities for breakthrough new Philips product concepts.

All participants have especially been selected for their creativity, enthusiasm and tech savvy-ness.

One of the most important goals of a Slam is to allow ‘consumers’ and marketing professionals to work together as equals in a creative and open environment. The ideas we develop together will have a real impact on P******’ activities. It should be exciting work done in an informal, fun atmosphere.

Hoewel ik een document getekend heb dat ik van de concepten die aan bod zijn gekomen niets naar buiten mag brengen, is er een eigenlijk vandaag al onthuld. De draadloze Skype telefoon van Philips.

Deze telefoon heeft geen computer nodig die tegelijkertijd aan staat om telefoontjes te plegen. Dit is al weer een grote stap vooruit voor Skype om de telecom boeren een lesje te leren. Waarom zou je in hemelsnaam nu nog zoveel blijven betalen aan abonnements kosten, terwijl er alternatieven zijn.

Iedereen aan de Skype. Download skype op: Skype.com

Het mooie was dat ik ook nog eens geld kreeg voor de 1.5 dag slammen. Daar kan ik heel wat van slempen :)

Meer potentie voor MySpace

MySpace wordt steeds meer en meer gezien als het ultieme voorbeeld van hoe een site snel kan groeien en een grote impact kan hebben hoe mensen omgaan met het Internet en vrije tijd.

Een van de drijvende factoren hierachter is de user ganerated content. Waarom is dit belangrijk, omdat de gebruikers van MySpace geheel vrijblijvend meewerken aan het grote succes van de site door hun hele hebben en houden buiten te hangen, met hier en daar vuile was ertussen.

Maar nu kunnen adverteerders meer en meer budgetten kwijt op deze social network site. Niet alleen door de integratie van Google Adsense/words, maar ook door profielen aan te maken voor speciale producten of karakters in de reclame voor deze producten.

Eerder zagen we al het profiel van Charley Bassey op Hyves en MySpace. Vandaag zag ik een nieuw fenomeen hier in de VS. Nieuw voor mij tenminste.

Het gaat hier over de TV serie My name is Earl. Aan het eind van een aflevering zie je een foto van een persoon. Je kan zelf hier op de foto komen te staan aan het eind van een aflevering door naar myspace.com/mynameisearl te gaan.

De serie is nu ook te zien bij RTL in Nederland. Beschrijving: De besnorde en bier drinkende Earl heeft iets te vaak de verkeerde beslissingen genomen in zijn leven. Het lot is hem echter opeens gunstig gezind als hij de loterij wint. Todat hij wordt aangereden en hij zijn lot ziet wegwaaien. In het ziekenhuis ontdekt Earl karma. Met als doel een beter leven voor zichzelf af te dwingen, gaat hij al zijn fouten uit het verleden rechtzetten.

Door een profiel op MySpace te ontwikkelen, kan de productie maatschappij wellicht meer kijkers naar de TV trekken. Hierdoor ontstaat er een nieuwe mogenlijkheid voor MySpace om adverteerders aan te trekken. Het heeft ook nog iets aantrekkelijks ook. Er ontstaat een levendige community rond de My name is Earl pagina, waarbij alle fans discussies aan gaan, of berichten voor de acteurs achter laten.

Hierdoor is er nog meer potentie voor MySpace ontstaan dan ik al dacht. De mogenlijkheden zijn  eindeloos.

MySpace brengt meer verkeer naar retail sites dan MSN Search

Volgens de nieuwe Hitwise rapporten brengt MySpace meer verkeer naar de amerikaanse retail sites dan MSN search de afgelopen week.

Dit laat zien dat de jonge MySpace generatie wel degelijk online shoppers zijn. Een site als MySpace kan dit verkeer beter sturen dan een achterblijvende zoekmachine.

Ik moet toegeven MSN wordt steeds beter in termen van de relevantie, maar ze lopen nog steeds mijlenver achter op Google en Yahoo. En wanneer een site als MySpace ze overtreft in shopping verkeer, zal het wel gaan rommelen in Seatle.

Ben benieuwd wat dit voor Hyves gaat betekenen de komende jaren. MySpace heeft net een samenwerking met google gesloten, en zal de zoekfunctionaliteit van de zoekmachine uit Mountain View in Q4 gaan integreren in de site. Het aantal zoekopdrachten wat Myspace dan naar de retail sites kan sturen zal alleen nog maar groeien.

Het mooie van dit alles is, dat er een gesegmenteerde zoekmarkt ontstaat. Mainstream zoekers gebruiken Google, jongere generatie gebruikt MySpace achtige sites, techies gebruiken blogsearch of aggregators. Of heb ik die laatste nu helemaal fout?

Even snel het rijtje af van de cijfers:

  • Google 14.93%
  • Yahoo 4.69%
  • Myspace 2.53%
  • MSN 2.53%

De percentages geven weer hoeveel van het verkeer naar shopping/retail sites werd geleverd door deze sites.

Bron: Techcrunch.com

Nieuwe versie van Skype 2.6

Ik heb net de nieuwste versie van Skype op mijn laptop gezet. Versie 2.6 (nog in beta). Deze versie heeft een aantal coole nieuwe features, die Skype toch weer net dat ietsie pietsie meer geeft.

  • Skypecasts op Live tab 
  • Browser Plug-ins 
  • Clickable moods 
  • Verjaardag alerts

Skypecasts op Live tab

Op een tab in Skype kan je nu alle Skypecasts vinden. Zet zelf een Skypecast op, zodat je met je vrienden of collega's een vergadering of uitzending kan verzorgen.

Browser Plug-ins

het wordt ons makkelijker gemaakt normale telefoon nummers te bellen vanaf een website door met een klik op de knop te bellen. Deze knop is beschikbaar voor zowel Internet Explorer en firefox als plug-in. Dus wanneer je aan het surfen bent en je komt dat hotel tegen dat je wilt reserveren, klik simpel op het telefoon nummer, en Skype Out begint met bellen.

Clickable moods, het zinnetje bovenaan

Je kan aangeven in Skype wat je bezig houdt door je moodzin te veranderen. Nu wordt het ook mogelijk deze link clickable te maken, zodat je je favoriete YouTube video kan delen met je vrienden. Of natuurlijk je laatste stuk op je blog aanprijzen. Nu nog een Plug-in dat dit automatisch ge-update wordt.

Verjaardag alerts

Nu vergeet je geen enkele verjaardag meer. Je krijgt gewoon een alert in je Skype client. De alert wordt tussen je events geplaatst.

Nu is het wachten op Skype versie 3.0 en 4.0. Want de plannen hiervoor zien er nog mooier uit.

Download de nieuwe Skype v2.6 hier!

Ik heb verder nog een idee voor Skype dat ik ga uitwerken en presenteren. Wellicht krijgt het een kans, en zal daar dan later over berichten :)

woensdag, augustus 30, 2006

Lang leve de telecom aanbieder

Ja hoor, dat heb ik weer. Als iedereen nog kan herinneren hoe ik uit mijn dak kon gaan tegen de UPC klanten klachten service over de spookrekeningen, dan kan je je voorstellen dat ik nu ook weer niet heel blij ben.

Wat is dus het geval, ik heb een DSL lijn van AT&T. Mooie promotie van de verschillende pakketen. Ik heb dus het AT&T Yahoo! High Speed Internet Pro Package. Wat volgens de website $17.99 zou kosten. Echter mijn eerste rekening geeft al weer een hoger bedrag aan.

En dan begint het gezeur. Het is ook altijd hetzelfde met die telecom boeren, als je iets wilt kopen, nemen ze heel snel de telefoon op. Maar als je iets te klagen hebt, dan geven ze niet thuis en hebben het opeens heel druk met andere klanten te helpen.

Ik bel dus lekker vanuit de auto, aangezien ik toch een uur in de auto moet zitten. Na een half uur krijg ik eindelijk iemand aan de lijn, en begin mijn verhaal. Ik kijk nog even op mijn klok, aha net over zessen. En wat denk je, de lijn wordt direct verbroken, en er wordt een automatische boodschap opgezet. Alleen tijdens kantoor uren bereikbaar. Daar zakt je broek toch van af...

Streetdance in San Francisco

On the corner of Union Square on Friday evening 25th of August 2006, this band was playing. In front of the band this young boy was dancing. And you can see how much talent he has. I was stunned. I'm wondering if anybody will get him into some sort of group of movie where he can perform. He can live his dreams and get famous by the way he is dancing. He got a great attitude for such a young boy. I which him all the best in his young career.

zondag, augustus 27, 2006

Hoe verhuur je je huis, goede en slechte ervaring

Met mijn verhuizing naar San Francisco moest ik natuurlijk een oplossing vinden voor mijn huis in Amsterdam. Mijn huis verkopen vond ik niet echt een optie. Pas twee jaar geleden had ik het gekocht en het was net af. Ik ging al zo snel weg naar het buitenland dat verkopen ook te lang zou duren. Gemeubileerd verhuren leek mij dus de beste optie.

Maar waar haal je een klant vandaan, en hoe ga je het appartement laten beheren? Van een collega kreeg ik een aantal adviezen. Waaronder dat je in ieder geval veel verschillende bureaus over de vloer moet laten komen. Hierdoor kan je uitzoeken bij wie je een goed gevoel hebt, en in ieder geval een beetje inzicht in de prijs krijgen.

Het bureau dat zij gebruikt had was Barrington Real Estate. Afspraak gemaakt voor een zaterdag ochtend en maar hopen dat ze een grote klanten base hadden. Had nog twee andere bureaus gesproken, maar kreeg van George K., de eigenaar van Barrington, het beste gevoel op het eerste moment. Wat kan schein bedriegen. Ik ging met Barrington in zee.

In Februari ben ik afgereisd naar de VS. George had een sleutel en zou ervoor zorgen dat er foto's en uitgebreide omschrijving op de website zou komen te staan. Nou je begrijpt het al, er kwam helemaal niets van terecht. Elke keer was er een andere smoes.

Zeg nou zelf, als ik een bureau inschakel om mijn appartement te verhuren, dan kan ik toch wel verwachten dat ze er werk in steken om het ook verhuurd te krijgen! De smoezen waren als die van een scholier:

  • We zijn deze week aan het verhuizen, dus we kunnen nu niemand missen om foto's te gaan maken.
  • We hebben veel zieken, dus er zijn nog geen foto's gemaakt.
  • Deze week ben ik op vakantie, dus er zijn geen bezichtigingen geweest.

Ik begrijp best dat het moeilijk is om een eigen berdijf gaande te houden als ongeluk je op hetzelfde moment treft. Maar daar horen je klanten dan niet de rekening voor te betalen. Mijn appartement heeft in totaal ruim 3 maanden leeg gestaan, waardoor ik zeker 3000 euro aan huur ben misgelopen.

Er moest ook nog wat klein schilderwerk gedaan worden. Bij een bezoek van mij terug in Nederland in mijn appartement, viel het mij op dat er overal kleine verf spatjes zaten. Op de tafel, op mijn boekenkast. Klagen hierover hielp niet.

In de email die ik hierover schreef stond:

Echter daar ik deze week weer in Nederland ben, heb ik mijn apartement bezocht om eens de bezem erdoor heen te halen. Ik heb hierbij geconstateerd dat er zeer onzorgvuldig te werk is gegaan bij het schilderwerk. de volgende punten zijn geconstateerd:

  • verfklodders op de nieuwe licht dimmers in de woonkamer
  • beschadeging op een van de nieuwe eetkamer stoelen
  • verfspatjes in een van de hoeken van de kamer op de houten vloer en op de tv kast, wat duidt op niet afdekken van oppervlak
  • veel krassen in de houten vloer, wat duidt op het schuiven van bank en/of tafel

Antwoord hierop:

Zelf ben ik ook in de woning geweest, ook voordat hij de werkzaameheden heeft gedaan en ik kan je het volgende vertellen van mijn kant. Er zat nog oude afplaktape op verschillende plekken in de woning. Dit betekent dus ook dat er al door iemand anders geschilderd was voordat Ton het werk ging doen. Verder werken wij al een lange tijd samen met Ton van I. en dit is tot nu toe altijd tot ieders tevredenhied geweest. Ik vind het dus jammer dat dit niet het geval is bij jou.

Tot zover dus het avontuur met Barrington Real Estate. Heel leuk dat George een eigen bedrijf heeft opgezet, maar ik hou het bij hem voor gezien. Voor mij een hele slechte ervaring met de verhuur van mijn appartement.

Gelukkig had ik al een goede tip gekregen. Amstelland Makelaars. Hoe slecht mijn ervaring met Barrington, hoe goed met Amstelland Makelaars. Een groep jonge honden, die er echt alles aan doen om je een goed gevoel te geven dat er ook daadwerkelijk iets gebeurd. En dat er iets gebeurd is ook wel gebleken.

Binnen anderhalve week had Amstelland een huurder gevonden die er snel introkken. Hier en daar hebben ze nog wat verbeteringen aangebracht, waardoor het voor mij geen omkijken was naar mijn appartement. Alleen af en toe een emailtje, waardoor ik op de hoogte was. Dit was niet aan de orde destijds bij Barrington, waar je maar moest raden wat ze aan het doen waren, juist niets dus.

Nu na 7 maanden, heeft de eerste huurder opgezegd. Binnen twee weken was er alweer een nieuwe huurder gevonden, waardoor het appartement geen enkel moment leeg gestaan heeft. Heerlijk gevoel, aangezien je anders voor de hypotheek opdraaid, zonder dat er opbrengsten tegenover staan.

Dus voor verhuur van je apprtement, klop bij Amstelland makelaars aan, en laat Barrington Real Estate links liggen.

vrijdag, augustus 25, 2006

Google is sitting on a ton of Ca$h, could this get them into trouble?

As Google is accumulation more and more ca$h without making direct investments, they must comply with the Investment Company Act of 1940, companies with a certain percentage of their assets in specific types of securities are subject to regulation and financial reporting requirements. Could this get them into trouble?

read more | digg story

donderdag, augustus 24, 2006

Schokkend nieuws uit Emmeloord

Vanavond klikte ik nog even snel een nieuwspagina uit Nederland aan. Schokkend nieuws uit Nederland, Wilde steekpartij in Emmeloord. Als er nu maar geen collega's gewond geraakt zijn.

EMMELOORD - Acht mensen zijn donderdagmiddag door een wilde steekpartij in het centrum van Emmeloord gewond geraakt. Zeven slachtoffers waren klanten, de achtste was een winkelmedewerker. Dat bevestigde een woordvoerster van de politie. De vermoedelijke dader is inmiddels opgepakt.

Bron: Nu.nl

Moet maar een paar uur wachten om te horen of iedereen ok is! Altijd eng zulke gekken.

Ga maar snel eens wat aandacht aan m'n vrouw geven want die wordt ongeduldig van alle aandacht die ik aan mijn laptop geef.

Reactie van Blogger.com

nog geen paar uur nadat ik op mijn blog geklaagt had over het feit dat ik als Spamblog gezien werd, kreeg ik een reactie van Blogger:

Hello,
Your blog has been reviewed, verified, and cleared for regular use so that
it will no longer appear as potential spam. If you sign out of Blogger and
sign back in again, you should be able to post as normal. Thanks for your
patience, and we apologize for any inconvenience this has caused.
Sincerely,
The Blogger Team

Zou het een met het ander te maken hebben?

LOL. Na twee weken op een reactie gewacht te hebben, ben ik verlost van de woordverificatie :)

woensdag, augustus 23, 2006

Ik ben een SPAMBLOG

Volgens Google ben ik een spamblog.
Twee weken geleden heb ik de Windows Live writer geinstaleerd, en vind het een wereldse uitvinding. Ik kan lekker een artikeltje lopen typen, en die heel makkelijk uploaden zonder te hoeven in loggen in Blogger of Typepad.

Echter nu kreeg ik een foutmelding bij Google. Ik had al een keer de woord verificatie gezien bij het posten, en dacht dat ik dat zelf ingesteld had toen ik deze ook bij de comments wilde hebben. Echter wat blijkt, iemand had mij aangegeven als een spamblog.

Het is waar, ik heb veel spam gehad in mijn eigen comments, maar heb zelf nooit gespammed. Heb zelfs alle spam comments weggehaald.

Nu heb ik al een aantal keer verzocht om de spam blokkade weg te laten halen, maar mister oogle is niet thuis bij Blogger. Zeker te druk met de Orkut sensatie in Brazilie.

So Please mister google, free up my blog from your spamlists!

Schelpen verhandelen op eBay

Sinds kort heb ik de feed van Bright in mijn Bloglines staan. Af en toe komt er een leuk artikel langs die de moeite waard is om te openen.

Vandaag kom ik het volgende bericht tegen: Je kan alles vinden op sites als eBay, naar nu blijkt zelfs nog niet eerder ontdekte diersoorten. Via eBay worden grote hoeveelheden schelpen en fossielen verhandeld door verzamelaars. Simon Coppard van het Zoological Nomenclature in Londen wordt wekelijks gevraagd om aangekochte schelpen te identificeren voor deze verzamelaars. Recentelijk kwamen Coppard en z'n collega Heinke Schultze er achter dat er schelpen worden verhandeld die ze niet konden thuisbrengen. De schelpen blijken van een niet eerder ontdekte zeeëgel te zijn en heeft van de twee ontdekkers de naam Coelopleurus Exquisitus gekregen.

Bron: Bright

Dus we hadden al een Google Spider nu hebben we dus ook de eBay schelp.

dinsdag, augustus 22, 2006

Ok Go

Dat ik een grote fan ben van Youtube heb ik al meerdere keren hier kenbaar gemaakt. Het veranderd de manier hoe er met tv en broadcasting omgegaan wordt. Het fimlpje wat hier geplaatst wordt is wel heel briljant... Fun met de loopband.

woensdag, augustus 16, 2006

Eindelijk eigen breedband

Na zes maanden heeft mijn nieuwe huis dan eindelijk een telefoon aansluiting en breedband internet. Moet zeggen dat het wel razendsnel geregeld is hier in de VS. Vorige week woensdag contract afgesloten, maandag aangesloten en de modem via UPS op mijn werk afgeleverd.

Ik heb het wireless nog wel niet aan de praat, maar daar ga ik morgen maar aan werken. Nu kan ik eindelijk dan die Tivo aansluiten en het Nederlandse journaal via uitzendinggemist.nl bekijken zonder dat ik van het wireless van m'n buurman afgeschopt wordt.

dinsdag, augustus 15, 2006

My New Best Friend

Aangezien de koffie op het werk afgrijselijk smerig is, "we proudly brew Starbucks" yeah right! Als ik een eigen zaak op zet, het ererste wat er in de keuken staat is een goede espresso machine. Hoe meer caffeine iedereen tot z'n beschikking heeft, hoe hoger de productiviteit :)

Of te wel, hier in san Jose staat er altijd een rij voor de Starbucks om de dure latees te halen. je bent al gauw een dollar of 7 verder op een dag. Dat tikt al aaridg aan op jaar basis.

Dus ik was al van plan om mijn eigen machine in m'n cube te zetten. En wat kwam ik tegen op een Garage Sale, jawel, Neerlands trots een Senseo machine. De uitvinding van Douwe Egberts en Phillips die heerlijke koffie kan produceren waar genoeg vaffeine in zit om mij wakker te houden gedurende de morgen en after lunch dip. En het mooie is, dat de Senseo machine, nieuw, mij maar $5 heeft gekost. Je blijft een Nederlander he ;P

Of te wel, ik presenteer hierbij: My new Best Friend:

Microsoft Windows Live Writer

Nadat mijn collega Alex mij op dit nieuwe stukje software gewezen had, heb ik het ook maar geinstalleerd. Dit wordt dus de eerste posting met een handige applicatie waarmee je niet meer hoeft in te loggen bij typepad.

Op het eerste gezicht is het een heel handig tooltje. Foto's uploaden gaat makkelijk, en je kan ze heen en weer schuiven.

De tool heeft ook een rich editor fuctie, waardoor bold en underlined etc veel makkelijker gaat, dan html code invoeren (hoeft bij Typepad trouwens ook niet).

Ik hoop dat ik nu wel wat meer tijd vrij houdt om ook daadwerkelijk te bloggen. We zullen zien. Nu nog een spellingscorrector erin, en ik ben helemaal blij!

Je kan de tool downloaden op: Microsoft Windows Live Writer

vrijdag, augustus 04, 2006

What will happen to Fidel

Een van de langst zittende staatshoofden Fidel Castro heeft net de macht overgedragen aan zijn broer Raoul. Zal Fidel zijn 80st verjaardag halen? En zal hij dan ook weer een urenlange toespraak houden in het openbaar? Nu meld dat er massaal gewed wordt op wanneer Fidel 'stopt met roken' De gevolgen voor cuba zullen enorm zijn als Fidel er niet meer is. Hij is al meer dan 45 jaar aan de macht en het eiland wordt nog steeds geboycot door de VS. Hierdoor is er gebrek aan alles op het eiland. Het zal goed zijn voor de mensen als ze weer normaal kunnen handelen met de hele wereld. Daarnaast zal het ook goed zijn dat er geen mensen meer worden opgepakt voor wat ze denken/zeggen. Cuba is een prachtig eiland, waar een sigaartje roken er gewoon bij hoort!

Vrijdag middag

Hier in San Jose is het nog vrijdag ochtend, maar dat betekend dat iedereen in NL al aan de Vrimibo is begonnen. Tijd voor wat ontspanning, ben zelf ook wel aan het weekend toe. Berichtje op het net gevonden dat er een aarbeving in de buurt is geweest. Hebben Fioon en ik niets van gemerkt. A magnitude 4.4 earthquake shook the San Francisco Bay area Wednesday night. The U.S. Geological Survey reports that the temblor struck just after 8 p.m. about three miles west of Glen Ellen in Sonoma County and 42 miles northwest of San Francisco. There were no reports of serious injuries or damage, but several businesses and residents near the epicenter said items fell off shelves and walls. The earthquake was widely felt -- as far north as Cloverdale and more than 80 miles to the south in San Jose. Nou liever heb ik die natuurverschijnselen niet in de buurt! :-s En het nieuws dat Playboy 31 jaar bestaat. Kan ik het ff niet laten om twee goede advertenties/billboards hier te plaatsen. Please guys, pray for Rain.

donderdag, augustus 03, 2006

Barry Bonds veiling op eBay

Hadden we een aantal jaren geleden de Beckham bal die geveild werd op eBay, in de VS zijn ze gek van Basebal. Babe Ruth was nog altijd de onbetwiste recordhouder in aantal homeruns. Het verhaal van Babe is sentationeel te noemen. Lees zijn verhaal op Wikipedia, Babe Ruth. Maar aan alles komt een eind, en elk record zal eens gebroken worden.

Barry Bonds heeft het nieuwe record te pakken. En natuurlijk is de basebal gevangen door een fan en wordt deze nu tegen het hoogste bod verkocht. Maar het verhaal van deze fan is wel een heel mooi verhaal, en als je dit verteld op een verjaardag zal wellicht niemand je geloven. De man was voor zijn vriendin garlic fries gaan halen, en stond op het punt om af te rekenen. Met een bakje friet in zijn hand, hoorde hij een groot gejuich opgaan in het stadion, en was zich van geen kwaad bewust. Totdat het bakje friet uit zijn hand geslagen werd, en hij een basebal in z'n hand had. De bal was via het dak van het friet tentje naar beneden gerold in zijn hand. Meteen werd de man omringt door politie en security, om gevechten om de bal te voorkomen. Ergens diep in het stadion werd de bal gemerkt en voorzien van een hologram om echtheid te bevestigen.

Natuurlijk vroeg de vriendin af waar haar vriend zo lang bleef, en of hij niet het spreekwoordelijke pakje sigaretten aan het halen was.

Nu wordt de bal dus geveild op eBay. De veiling loopt bijna af. Met nog een half uur op de klok, staat de prijs op ruim $150.000, waarvan 10% naar een goed doel gaat. Barry_bonds_7

Hier in San Jose wordt een lunch voor de medewerkers georganiseerd om het eind van de veiling mee te maken. De man die de bal ving zal ook aanwezig zijn, alsmede diverse TV ploegen. Ga snel een paar foto's maken van het eind van de veiling en zal deze mee plaatsen bij deze posting.

Barry_bonds_1

Grote spanning tijdens het eind van de veiling.

Barry_bonds_6

Veiling eindigd op $220.100 Barry Bonds veiling op eBay Barry_bonds

En dan is er natuurlijk altijd weer de pers die te woord gestaan dient te worden. "So how does it feel?" Barry_bonds_9