donderdag, juni 29, 2006

Nieuws uit het moederland

Ver van thuis, zit ik achter mijn buro in een echte cubicle mijn Fourth of July weekend te plannen. Hier en daar komt er nog wat nieuws vanuit het thuisfront door de firewall, maar na de uitschakeling op het WK heb ik dat toch op een lager pitje gezet. Maar nu gaan weer de remmen los. Dankzij uitzendinggemist.nl kan ik de nieuwsuitzendingen gewoon bekijken op mijn breedband verbinding. Balkenende 2 is ook al weer gevallen. Hoop niet dat onze Jan Peter ernstig letsel aan z'n tweede val over houdt.

woensdag, juni 28, 2006

eBay Live! Viva Las Vegas

eBay Live! Viva Las Vegas

Na vorige jaren alle verhalen van collega’s aangehoord te hebben over eerdere eBay Lives, was ik dit jaar uitgekozen om naar eBay Live! te gaan. International trading had ook een stand, voornamelijk om Cross Border Trade te promoten. Ik als Nederlander was natuurlijk razend enthousiast. Wij als handelsvolk zijn altijd in om te praten over waar het meeste winst of de beste deal te halen valt.

Bijkomend voordeel dit jaar bij eBay Live!, is dat het in Vegas gehouden wordt. De stad waar Elvis nog springlevend is, de drive through wedding chappel gevonden kan worden, en waar het $5 buffet uitgevonden is!

Ik besloot niet te vliegen naar Vegas, maar de tijd te gebruiken om met mijn vriendin een roadtrip te maken! Op deze manier kon ik haar tenminste meenemen naar Vegas, zonder een extra ticket te hoeven kopen. We blijven Nederlands natuurlijk!

De eerste nacht hebben we in het oude Stardust geslapen. Dit hotel komt in menig maffia film voor, waardoor het een natuurlijke voorkeur van mij kreeg. Tevens gaat het tegen de vlakte komende december om plaats te maken voor nog meer grotere hotels, die veel duurder zijn. Gemiddelde prijs in een van die grote hotels is zeker +$250 per nacht!!! Stardust is nog rond de $100 per nacht.

eBay Live gaat van start op dinsdag, en je ziet al vroeg mensen in de rij staan om zich te registreren. Om negen uur gaat het van start, maar registratie is op dinsdag al open vanaf 5.30! en de mensen staan letterlijk in de rij.

De eBay community is razend enthousiast. Het is ongelofelijk date en bedrijf van slechts 10 jaar oud, zo’n impact om de levens van zo veel mensen maakt. Bezoekers van eBay Live komen op je af om je spontaan een hand te komen geven en te bedanken dat je voor eBay werkt. Zoveel mensen die hun baan hebben gemaakt van het verhandelen van spullen op een platform als eBay is niet te bevatten. Wereldwijd zijn het er al 1.2 miljoen.

Dat dit grote aantallen zijn is een feit, maar als je dan werkelijk een aantal van deze mensen tegen komt, en met ze in gesprek raakt, is het pas echt een fenomeen. Ze verkopen echt van alles, de een zit in boeken en cd’s, de ander in een klein onderdeel van het toilet wat hij vanuit China importeert.

Met het gala op de laatste dag waarbij er ruim 1.000 eBay medewerkers een ‘clapping tunnel’ vormen, hebben deze mensen drie onvergetelijke dagen. Ze worden werkelijk binnen gehaald over een rode loper en krijgen een luid applaus. Dit is een onvergetelijke ervaring voor mij geweest, en heeft mij zoveel energie en trots gegeven dat ik voor dit bedrijf werk.

De eerste vraag wat mijn manager mensen vraagt is vaak: “What makes you tick?”, nou kan ik wel zeggen dat wanneer je zoveel mensen gelukkig kan maken door iets te doen, waar je zelf nog zoveel plezier in hebt. Dan kan ik zeggen dat ik wel een gelukkig mens ben!

Voor een vesrlag van vorig jaar eBay Live! ga naar corneren

dinsdag, juni 27, 2006

Dykes on Bikes en een rus die zn lefah niet zeker is!

Wat een enerverende twee weken. no name eBay Live in Las Vegas. Daar doe je het alle dagen van het jaar dus voor. 15.000 mensen verzameld om jou te vertellen dat ze eBay geweldig vinden. Maar het was ook fantastisch! Niet alleen dat eBay zo veel geld uit geeft om al die mensen gelukkig te houden, maar ook omdat Fioontje mee was! Hoewel de buffetten in Vegas niet echt toegespitst waren op haar dagelijkse groente schrans festijn, was het er toch goed vertoeven. In super de luxe clubs bivakkeren, waar de VP z’n platinum card op de bar gooit. no name no name no name no name no name En dan natuurlijk ook nog WK kijken samen met Fioontje & Jeroen. Argentinie gelukkig op 0-0 kunnen houden. no name no name no name no name Helaas is het WK 2006 al weer over voor ons, door de meest knullige scheids die ik ooit gezien heb. Van Swieten is er niets bij. Dat deze rus geen zadel op z’n fiets heeft ligt echt niet aan de tekorten in de voormalige USSR. Het is gewoon een onwijze HOMO. Over Homo’s gesproken, het was wereldwijde Pink weekend, dus ook zeker in San Francisco! Begon met een manifestatie op vrijdag in Dolores park voor alle transseksuelen. En ik kan je melden dat waren er heel wat! Zaterdag pink Saturday, met alle lesbienes in het park. Onwijs gezellig, maar zoals Casey al tegen me zei: “Look at it, 500 horney women, who don’t want to have sex with you!” no name no name no name no name no name no name En dan op zaterdag de hele parade door de stad. Jammer genoeg hadden we het begin gemist, de Dykes on Bikes! Deze lesbiennes openen de parade ieder jaar. Het gerucht ging dat ze naakt op de moter zouden zitten, maar dat bleek een fabeltje. Indianen verhalen. Toch heb ik hier en daar nog een mooi plaatje kunnen schieten. no name no name no name no name no name no name no name no name no name no name no name Wat er verder nog te melden is, Dennis heeft de Amerikaanse cultuur toch een beetje omarmt. Het is nu naar het werk sjezen in een SUV! Eindelijk is mijn auto aangekomen, en heb deze vorige week afgehaald. Mooie plaatjes van een nieuwe bolide: no name no name En het huis is nu helemaal kompleet met de 32” flatscreen en gratis cable hook up! De buren hebben onze kabel even in hun hook up geplugged. Dus we hebben nu lekker gratis een stuk of 90 zenders. Allemaal rotzooi btw! Wat hoor ik nu op het nieuws, op afstand weliswaar. Almere en Amsterdam in de toekomst een stad? Wie kan mij daar meer van vertellen???