maandag, februari 27, 2006

Kapper en update. MSN meeting

Eindelijk dit weekend naar de kapper geweest. Mocht ook wel, aangezien ik er absoluut geen tijd voor had gemaakt in NL vlak voordat ik wegging. Helaas zijn alle kappers over de hele wereld hetzelfde, ze zijn te knipgraag. Of te wel, mn matje is weer te kort. Mijn dagen worden tot nu toe vooral gevuld met de organisatie van een summit in Maart , waarbij we hier in San Jose een aantal van mijn internationale collega's mogen ontvangen. Ook het plannen van de verschillende ontmoetingen met onze partners gaat wel wat tijd in zitten. Morgen vlieg ik naar Seattle voor een dagje MSN. Daar krijg ik de kans een kijkje in de keuken te nemen van de produkten die Microsoft gaat lanceren de komende maanden. Verder heb ik een leuk vooruitzicht. 17 Maart komt mijn Fioontje hierheen. Heb vandaag een ticket geboekt voor haar zodat ze de laatste twee weken van Maart samen met mij hier kan rondkijken. Hoop dan ook tijd te kunnen vrijmaken om huizen te spotten. Dat zou mooi uitkomen zo vlak voor ik aan mn europeese rondreis begin. Dan is alles geregeld als ik terug kom. Kunnen we verder gaan met het plannen van de Juli summit in Talin, en heb ik misschien nog net tijd om in Juni naar China te reizen. Ik heb trouwens al een uitnodiging voor de voetbal wedstrijd Nederland-Argentinie. Onze HR manager is Argentijn. Weet nu niet of het zo'n goede uitnodiging is. Als Argentinie wint, ben ik zuur. Als Nederland wint, zit ik met een opgefokte argentijn in mijn buurt. haha Verder nog een leuk stel foto's kunnen maken in San Fransisco. Het bekende kiekje van de victoriaanse huizen. Wordt vooral door toeristen op de gevoelige plaat gezet. En natuurlijk de favoriete hang out van alle mannen... yeah right. Even binnen gekeken om een coca-cola te gaan drinken. Wat een laffe boel. niet eens een cola besteld, maar snel een lekkere Cinamin Dulce Latte Grande gaan halen bij de Starbucks. Wat zijn is die koffie toch lekker. Heb verder nog een filmpje live gezet op Google Video: link Moet nog geen Skydive club vinden in de buurt, maar denk dat ik toch meer tijd op het strand ga doorbrengen om te proberen te Kitesurfen. Het is hier bijna het hele jaar goed weer daarvoor. En dan heb ik niet elke keer een piloot nodig :D. Over twee a drie dagen zal ik een uitgebreid verslag doen van de strategic partner meeting van MSN, met foto's van hopelijk Steve B etc. op bovenste verdieping Nailpin.

dinsdag, februari 21, 2006

Koopman spot verhuizing

Ik werd door een Nederlandse collega gewezen op het feit dat De Koopman een kort stukje geschreven heeft over mijn verhuizing van Nederland naar de VS. Wist niet dat dit nieuwswaardig was, maar goed een blog is een blog, geen krant. Leuk van Erwin dat hij ook dit soort feitjes weet te melden. Ik zal zeker proberen mijn blog up to date te houden met van alles wat ik hier mee maak en leuke nieuwtjes die nog niet zo snel over de oceaan gevlogen zijn. Hoewel dat wel mee zal vallen. "News travels fast" zeggen ze hier! De onderwerpen hebben zich tot nu toe vooral toegespitst op nieuws rondom eBay.nl of Marktplaats.nl. Ik zal nu veel diversere onderwerpen aansnijden. niet alleen over technisch nieuwtjes, maar ook over het leven in de VS. Link naar de posting: De koopman

vrijdag, februari 17, 2006

Banken en Social Security nummer in de VS

Denk je dat banken in Nederland rot zijn. Nou dan heb je die in de US nog niet gezien. Wat een rotte bak is het hier. Een computer op een bureau uit het jaar nul, zo'n gare bak die nog op MS-DOS loopt. Een rekening openen kost echt een moeite! De dame achter het bureau moet om de minuut weer een snel code vragen aan haar buurvrouw. Met veel excuses dat het zo verschrikkelijk lang duurt wordt dan weer op de knoppen geramt. CTRL+F5 en dan snel ALT+SWER of weet ik niet wat voor codes are allemaal ingetoetst worden. Nou zal wel ergens goed voor zijn. Als ik maar een bankrekening geopend krijg zodat ik mijn salaris van eBay kan krijgen. Nu nog een social security nummer. een nummer wat ongeveer heilig is om van alles te krijgen. Niet alleen voor je normale salaris, maar je rijbewijs hangt er ook nog van af. Kan geen auto kopen zonder, en dus ook niet verzekeren! Ik naar het kantoor met goede instructies. Blijk ik nog bij Immigration als een C1 alien te boek te staan. Of te wel iemand die wel het land in mag, maar niet mag werken. Dus moet eerst mijn status naar L1 upgraden, en dan opnieuw een nummer aanvragen. Hopelijk gaat dat zeer binnekort gebeuren, maar ervaring met overheden zegt mij dat dat nog wel even kan duren. So far so good. In ieder geval is maandag een vrije dag hier in de US. Ik denk dat we hier bij International Marketing gebruik kunnen maken van alle bank holiday days van alle eBay landen. Gewoon zorgen dat ik in dat land ben op die betreffende dag. Eerste reisje zit er ook al aan te komen. 27 feb tot 2 maart naar Seatle voor de MSN strategy conference. Zal mij benieuwen waar MSN mee gaat komen. Vast een presentatie over window Live en misscien zelfs Vista. We shall see. Ik denk dat ik het lange weekend maar ga gebruiken om een goede buurt in SF te kiezen waar ik naar een appartement ga kijken.

dinsdag, februari 14, 2006

Verhuizen naar San Jose

Het is een moeilijke beslissing geweest, maar uiteindelijk heb ik dan toch de sprong gemaakt. Het aanbod om voor eBay op een meer internationaal gebied te gaan werken was te interessant om te laten gaan. Wat de doorslag gaf is dat mijn vriendin Fiona besloot mij achterna te reizen. Vorige week dinsdag heb ik dan eindelijk mijn eerste dag in een Cub gehad. Ik heb zelfs nog meer ruimte dan in het kantoor in Amsterdam :) De eerste 5 dagen zaten vol met interessante ontmoetingen met mensen die ik via de email al een hele tijd ken, maar nog nooit persoonlijk ontmoet had. Altijd leuk om een gezicht ergens bij te hebben. Tevens heb ik al hier en daar wat van waarde kunnen toevoegen door de dingen die we met eBay & Marktplaats in Nederland deden te delen met mensen hier. Het doet mij tevens beseffen, als ik hier rondloop, wat een gigantisch bedrijf het is. In Nederland werken we met een grote groep aan eBay & Marktplaats, maar dit is toch wel een slag groter. 8 grote gebouwen allemaal zeker drie verdiepingen hoog. En dat is dan de zuid campus. Daarnaast hebben we de noord campus. Ook nog eens een aantal gebouwen. Anyway, check geregeld mijn blog om te lezen over alles wat ik de komende tijd ga doen hier in Silicon Vally en alle eBay landen waar ik naartoe ga reizen.

One way to earn a Brownie

Jack wakes up with a huge hangover after attending his company's Christmas Party. Jack is not normally a drinker, but the drinks didn't taste like alcohol at all. He didn't even remember how he got home from the party. As bad as he was feeling, he wondered if he did something wrong. Jack had to force himself to open his eyes, and the first thing he sees is a couple of aspirins next to a glass of water on the side table. And, next to them, a single red rose! Jack sits up and sees his clothing in front of him, all clean and pressed. He looks around the room and sees that it is in perfect order, spotlessly clean. So is the rest of the house. He takes the aspirins, cringes when he sees a huge black eye staring back at him in the bathroom mirror. Then he notices a note hanging on the corner of the mirror written in red with little hearts on it and a kiss mark from his wife in lipstick!: "Honey, breakfast is on the stove, I left early to go get groceries to make you your favorite dinner tonight. I love you, darling!" He stumbles to the kitchen and sure enough, there is hot breakfast, steaming hot coffee and the morning newspaper. His son is also at the table eating. Jack asks, "Son. What happened last night?" "Well, you came home after 3 A.M., drunk and out of your mind. You fell over the coffee table and broke it, and then you puked in the hallway, and got that black eye when you ran into the door." Confused he asked his son, "So, why is everything in such perfect order, so clean, I have a rose, and breakfast is on the table waiting for me?" His son replies, "Oh THAT! Mom dragged you to the bedroom, and when she tried to take your pants off, you screamed, "Leave me alone, lady, I'm married!"