donderdag, augustus 31, 2006

Meer potentie voor MySpace

MySpace wordt steeds meer en meer gezien als het ultieme voorbeeld van hoe een site snel kan groeien en een grote impact kan hebben hoe mensen omgaan met het Internet en vrije tijd.

Een van de drijvende factoren hierachter is de user ganerated content. Waarom is dit belangrijk, omdat de gebruikers van MySpace geheel vrijblijvend meewerken aan het grote succes van de site door hun hele hebben en houden buiten te hangen, met hier en daar vuile was ertussen.

Maar nu kunnen adverteerders meer en meer budgetten kwijt op deze social network site. Niet alleen door de integratie van Google Adsense/words, maar ook door profielen aan te maken voor speciale producten of karakters in de reclame voor deze producten.

Eerder zagen we al het profiel van Charley Bassey op Hyves en MySpace. Vandaag zag ik een nieuw fenomeen hier in de VS. Nieuw voor mij tenminste.

Het gaat hier over de TV serie My name is Earl. Aan het eind van een aflevering zie je een foto van een persoon. Je kan zelf hier op de foto komen te staan aan het eind van een aflevering door naar myspace.com/mynameisearl te gaan.

De serie is nu ook te zien bij RTL in Nederland. Beschrijving: De besnorde en bier drinkende Earl heeft iets te vaak de verkeerde beslissingen genomen in zijn leven. Het lot is hem echter opeens gunstig gezind als hij de loterij wint. Todat hij wordt aangereden en hij zijn lot ziet wegwaaien. In het ziekenhuis ontdekt Earl karma. Met als doel een beter leven voor zichzelf af te dwingen, gaat hij al zijn fouten uit het verleden rechtzetten.

Door een profiel op MySpace te ontwikkelen, kan de productie maatschappij wellicht meer kijkers naar de TV trekken. Hierdoor ontstaat er een nieuwe mogenlijkheid voor MySpace om adverteerders aan te trekken. Het heeft ook nog iets aantrekkelijks ook. Er ontstaat een levendige community rond de My name is Earl pagina, waarbij alle fans discussies aan gaan, of berichten voor de acteurs achter laten.

Hierdoor is er nog meer potentie voor MySpace ontstaan dan ik al dacht. De mogenlijkheden zijn  eindeloos.